Välkommen till världen

Den 26/8 2013 klockan 13.13 kom äntligen våran lilleman till världen. 50 cm lång och 3466 g.
6 dagar före beräknad förlossning. (vecka 39+0)EM brons

till svenska hopplaget :D stolt man är nu!
 
 

Vecka 39
EM i ridsport 2013

Och här har vi alla tv tider från SVT för alla häst töntar ;)
 
EM i hoppning, dressyr, dressyr för ryttare med funktionsnedsättning, Herning, Danmark 20-25 augusti
 
Tisdag 20 augusti SVT2 22:15-23:15 Sammandrag 
Onsdag 21 augusti SVT2 22:15-23:15 Sammandrag
Torsdag 22 augusti SVTPlay 12:00-14:50 Direkt från Grand Prix dressyr
Torsdag 22 augusti SVTPlay 18:00-21:10 Direkt från nationshoppningen
Torsdag 22 augusti SVT2 22:45-23:45 Sammandrag
Fredag 23 augusti SVTPlay 13:00-15:00 Direkt från Grand Prix Special
Fredag 23 augusti SVT2 23:10-00:10 Sammandrag
Lördag 24 augusti SVT1 13:00-17:00 Direkt från individuella hoppfinalen
Söndag 25 augusti SVT1 13:00-17:00 Direkt från Grand Prix Kür
 
 
 


Mål #1

Ett mål jag har med start i höst och framåt är att börja fota igen. De lär ju bli mycket bebis foton (konstigt nog) men ska försöka variera mig.
 
 
 
 
 
 

Ole dole doff

Vilken av dom ska jag ha?Båda är i från H&M och kostar 199 kr.

newbie

I torsdags köpte jag en helt underbar filt från newbie. Så mjuk och skön. Den får hänga med i BB väskan.
 
 

<3

Inte långt kvar nu :)
Sf mått - 35 cm
Hjärtljud - 148-150 slag / minut

Höst tips

Till oss som framför allt är laktosintoleranta, men även till er andra också.
 
 
Chai mjölk gjort på havre (17-18 kr på coop). var jätte skäptisk till denna först då jag trodde den skulle smaka mycket vatten, men icke sa nicke. Den var både god varm och kall. Vill man har mer chai smak så är det bara att tillsätta lite chai pulver från Espresso house (89kr). MEN! den innehåller vegetabilisk mjölkersättning. Jag klarar av de, men de gör inte alla tyvärr.
De här kommer jag dicka och mysa med i höst när jag har tiden när bebis sover.
 
 
 

Vecka 38 (37+1)

 
Nu börjar de bli tungt och lite jobbigt. Magen känns för liten och trång för min lilla bebis. Men nu är det inte långt kvar, jag hoppas att den håller sig inne i magen till den 27-29 augusti iaf. Och nu är min känsla att de kan bli vad som när de kommer till kön. Har ingen aning faktiskt. Nu de senaste har hjärtljuden snittat på 150 slag/minut och mitt sf mått ligger på 33/34 cm. Bebis huvud har varit fixerad i minst 2 veckor nu (har jag för mig). :) bb väskan är packad både för mig och bebis. Denna veckan ska jag köpa två saker till innan jag ger mig shopping förbud av barnkläder och saker. För att jag vill handla mer sen när jag vet vad det blir för något.
 

Till min lilla i magen.
Ta reda på könet eller ej?

Har kommit på under de här 8 månaderna att jag är rätt så ensam att inte veta vad jag kommer få för kön på mitt barn. De är många både äldre och yngre mammor/blivande mammor som har tagit reda på könet.
Visst hade de varit mycket lättare att köpa kläder med mer om jag visste vad som skulle komma ut, men ändå har man hört alla dessa historier om att de var en kille/tjej på ultraljudet med de dök upp de andra könet när barnet föddes.
Jag tror för min egen del att jag hade blivit besviken om jag hade köpt en massa kill kläder och så dyker de upp en liten tjej, eller tvärt om.
Känner också att de har varit lite svårt att köpa kläder som är neutrala då det är mest blått och rosa och kanske ett eller två plagg som är neurala.
 
Sen tycker jag att tjejer kan bära fler färger än killar. Jag personligen skulle alldrig sätta på min son en rosa pjamas med hello kitty på tex.
 
Men tillbaka till om att ta reda på kön eller ej. Förr var det väl vanligare att inte kolla upp könet på sitt barn än vad det är idag och allt handlar väl om att samhället har förändrats. Folk idag har väl inte tid eller tålamod att vänta i 9 månader på vilket kön som kommer ut, utan dom vill "vara klara" med allt som måste köpas innan.
 
Själv har jag köpt lite grann i neutala saker och kläder för att sedan se vad det blir för kön, så man kan inhandla de sista sen när barnet är fött.
 
Och dessa tankar är inte till dom som råkade se könet på sitt barn på rutin ultraljudet, utan till alla dom som tar reda på det senare och till oss som inte tar reda på de.
Jag vill inte döma någon för detta, men jag som inte vet vad som finns i min mage känner sig rätt ensam balnd alla andra gravida som vet. Själv har jag bara fått massa snälla komentarer tack vare detta, som tex. "Äntligen någon som inte har tagit reda på könet och som är så ung".
 
Men jag vet inte idag om jag själv kommer ta reda på könet om jag skulle bli gravid igen sen på barn nr 2. De är ju mycket lättare att inhandla saker om jag visste vad som låg i magen. Men de tar jag då.
 
Nu längtar jag till den dagen jag får träffa min dotter eller son för fösta gången, den dagen för mig kommer bli lite av en "kinder överraskning".
 
 
Allt börjar ju med ett positivt besked. För mig var det den 3 Januari 2013.
 
 

Hej vecka 37 (36+0)

Sen 2,5 veckor tillbaka har min lilla bebis varit fixerad i bäckenet, så de känns som om den kan komma när som men jag hoppas på 28/29 Augusti även om bf är 1 september.
 
 
 
tagen 3 augusti

Till Bebis

från mamma Becca.