26 mars

Den stösta snackisen just nu är om 14 åriga "Linnea" som blev våldtagen av en skolkamrat inne på skoltoaletten.
Jag som många andra såg uppdrag gransknings repotage 24/3 och blev förbannad och ledsen på alla innvånare i Bjästa - Örnsköldsvik. Det finns ett rättsmedicinsk läkarintyg som styrker hennes berättelse och en lärare som vittnar om att hon var uppskakad och ledsen direkt efteråt. Men framförallt finns de inspelade polisförhören med "Oskar". I tredje förhöret så erkänner han våldtäkten och berättar exakt samma sak som "Linnea" gjorde. Och att han blev dömd i både tings - och hovrätten. Inte nog med all smärta hon får ta genom rätts processen. De går skit snack och rykten om henne i hela bjästa ATT HON LJUGER. Inte nog med detta så startades de grupper på facebook som hyllade Honom. både på Bilddagboken och facebook fanns en massa grova kommentarer, som jag hoppas är bort tagna.
Först att hon blir våldtagen sen en grov mobbning på detta av ett helt samhälle och + på internet.
"Linnea" flyttade från Bjästa och bytte skola som Örnsköldsvik komun betalar, komunen vet inte om som kommer att betala hennes gymnasie gång där hon bor nu. Om dom inte gör det så tvingas hon att flytta hem igen. 
På deras skolavslutning fick "Oskar" komma till kyrkan där den hölls. Han delade ut blommor till sina fd klasskamrater och hyllades som en "hjälte", hans mamma lägger ut detta på nätet. Samma natt gör han en väldtäkt till på "Jennifer". "Jennifer" hamnar i samma situation som "Linnea" och får honom dömd för våldtäkt tack vare DNA.
Jennifer bor kvar i Bjästa och tvingas se alla dom som skriver om henne och "Linnea" på internet, höra alla komentarer och skit snack.
"Oskar" dömdes till sluten ungdomsvård och genomgår just nu ett behandlingsprogram.

Själv tycket jag detta är bra att det har kommit ut i media, men hur mår tjejerna av detta?
Att hela sverige vet vad som har hänt i den lilla hålan i norrland. Det ända jag vet är att de är kaos där uppe nu.
Min pojkvän bor ju förtillfället i ö-vik.

http://svtplay.se/v/1939668/uppdrag_granskning/del_9_av_22



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback