Sessan 28/8

Mobilbilder!


mobil inlägg

Det blir ett litet snabbt mobil inlägg nu. För jag har rast till klockan elva då är det religion på schemat (y). Jag har haft en rätt lång blogg torka nu de senaste, men jag hoppas att jag kan hitta tillbaka till skrivndet igen. Innan vi får för mycket i skolan. Men nu ska jag dra till lektion. Puss

Hösten på väg?

Idag när jag kom hem från skolan och skulle gå från bussen, fick jag syn på röda löv på ett träd. Snacka om att jag fick höst kännslor. :) Hösten för mig är en mysig årstid, som innebär: varmare mysigare kläder, te drickande, sova med raggsockar på, mer sminkningar (på sommaren sminkar jag mig inte så mycket pga att man är så varm hela tiden och det är inte kul att sminker rinner ner med svätten från pannan tex.) och sitta och mys fika med vänner.
Jag är en person som älskar alla årstiderna på olika sätt, varje årstid har sina positiva egenskaper.
Annars har jag bara haft en lektion idag, samhällskunskap B.
Började 8:15 och slutade 10:00 =) Men det var en intensiv lektion så jag var skit trött när jag kom hem.
Det är så mycket nya intryck och människor man träffar på nu i början innan man har vant sig.
Men jag ska inte klaga på mitt schema precis.
Måndag:
psykologi a 8:15 -> 10:00
religon a 11:00 -> 12:30
Tisdag:
Matte c 8:15 -> 10:00
Foto a 13:00 -> 17:00
Onsdag
Samhäll B 8:15 -> 10:00
Torsdag
Ledig =)
Fredag:
Matte c 10:15 -> 12:00

Moorlands Totilas

Låg och kollade på EM i dressyr igår kväll. 
Totilas var med, med sin nya ryttare. Uch vad fel det känndes att se honom med sin nya ryttare!
Inte för att jag tycker att Edward Gal rider jätte bra (med tanke på att han andväner rullkur). Men jag är nog inte ensam om att ha den kännslan.
Plus att jag tyckte att han inte hade den där gnistan i ögonen som han hade innan med Edward.
Vad tycker ni?
Det gick ju rätt bra för Patrik Kittel och Scandic, men inte lika bra för Tinne enligt mig.
Men mest blev jag förvånad över hur bra det gick för Storbritanien! Förlåt men jag trodde dom knappt hade ett dressyr lag. HAHA! grattis till dom!

Sjukling #1

Skolan började i måndags och igår blev jag sjuk (Y) yey vad jag inte hade planerat detta.
Jag har inte tid eller lust att vara sjuk. Fan vad jag gnäller!
Men jag hoppas jag är på fötter igen till helgen, så kan jag kanske blogga lite mer.

Borås djurpark


24-70 mm VS 24-105 mm

I need your help!
Jag ska köpa ett nytt objectiv men vet inte vilket av dessa två?
Jag vill ha ett allrund objectiv som man kan andvända till lite allt möjligt och för att dessa två funkar till min 1D mark II.

Egenskaper

 

 • Objektiv i "L"-serien
 • Låg vikt och 4,3x zoom
 • Konstant maximal bländaröppning f/4
 • Bildstabilisator för 3 steg längre slutartid
 • Linser av Super UD-glas och med asfäriska ytor
 • Snabb autofokus
 • Super Spectra Coating ger hög kontrast och motverkar slöjbildning och spökbilder
 • Rund bländaröppning ger vacker oskärpa utanför skärpedjupet
 • Mjuk väska och motljusskydd
Lätt standardzoom för proffsbruk.Kvalitet i L-serien
EF 24-105mm f/4L IS USM är ett objektiv i "L"-serien, som är Canons beteckning för objektiv med extra avancerade konstruktionsdetaljer som speciella linsmaterial och slipade asfäriska linser. Den höga bildkvaliteten motsvaras också av slitstark mekanisk uppbyggnad och tätningar mot damm och fukt.

Låg vikt
Trots det stora 4,3x zoomområdet väger EF 24-105 mm f/4L bara 670 gram. 

Konstant maximal bländaröppning
Eftersom den maximala bländaröppningen är konstant över hela brännviddsområdet kan du använda full bländaröppning utan att slutartiden blir längre när du zoomar till längre brännvidder. 

Bildstabilisator
EF 24-105mm f/4L IS USM har Canons bildstabilisator (IS) som gör det möjligt att använda 3 steg längre slutartid utan att risken för skakningsoskärpa ökar. 

Super UD-glas och asfäriska linser
Objektivet har en lins av UD-glas (med ultralåg färgspridning) för extra hög korrektion av kromatisk aberration och asfäriska linser som korrigerar sfärisk aberration. Bilderna får hög upplösning, hög kontrast och rena konturer.

Autofokus
Autofokusen drivs av en mikro-USM (ultraljudsmotor) i objektivet. Denna motortyp har idealiska egenskaper för autofokus: högt vridmoment och snabba starter och stopp. Inställningen blir mycket noggrann och är dessutom praktiskt taget tyst. Du kan också korrigera skärpeinställningen manuellt utan att ställa om objektivets AF-omkopplare. Närgränsen är 0,45 meter över hela brännviddsområdet.

Super Spectra Coating
Canons avancerade antireflexbehandling Super Spectra Coating samverkar med speciellt utformade linsytor för att hindra ljusslöja och spökbilder. Det är särskilt viktigt i digitala kameror som annars kan drabbas av bildstörningar från reflexer i bildsensorn. Antireflexbehandlingen används också för att fintrimma objektivets neutrala färgåtergivning.

Snygg oskärpa utanför skärpedjupet
Den runda bländaröppningen skapar en jämn och vacker oskärpa i motivdelar utanför skärpedjupet.

info från www.canon.se

EF 24-70 mm f/2,8L USM är ett objektiv med hög prestationsförmåga och efterträder det berömda EF 28-70 mm f/2,8L USM. Det kraftigare vidvinkeln är en fördel med alla kameror och särskilt för digitala kameror med mindre sensorformat än 24x36 mm.

Egenskaper

 

 • Två asfäriska linser ger större zoomomfång än i EF 28-70 mm f/2,8L med bibehållen bildkvalitet.
 • En lins av UD-glas minskar den kromatiska aberrationen ytterligare för utmärkt bildskärpa.
 • Avancerad antireflexbehandling för hög kontrast och naturlig färgåtergivning.
 • Stor motståndskraft mot inträngande damm och vattendroppar.

EF 28-70mm f/2,8L USM har blivit en favorit för många yrkesfotografer och engagerade amatörfotografer sedan introduktionen 1995. Brännviddsområdet är idealiskt för reportagebilder på korta avstånd. Tillskottet av den extra bildvinkeln med 24 mm brännvidd betyder att det nya objektivet blir ännu mångsidigare. Den optiska konstruktionen bygger på föregångarens beprövade kvalitet och har dessutom kortare närgräns från 0,5 meter till 0,38 meter.Det förstärkta skyddet mot inträngande vatten och damm är också en väsentlig fördel för detta ledande standardzoomobjektiv i EOS-systemet.

info från www.canon.se

Shopping

Idag blev det lite shopping inför skolstarten men jag smet även in på Japanphoto och köpte lite saker som jag behöver till kameran.
16 gb CF minneskort
Canon linslock
UV filter

Borås djurpark

En liten bild från Borås djurpark
Canon eos 1D mark II + Canon ef 70-200 mm 2,8/L USM

Hemma igen

I från Dalarna/Orsa http://www.orsagronklitt.se/.
Fast denna veckan var ju det med familjen, Och vi har haft det jätte bra, 25 - 30°c varje dag och gjort saker hela tiden.
Så vad gjorde jag i Dalarna?
Söndag 31/7 - Åkte vi dit, packade upp och åt mat på resturangen på Grönklitt.
Måndag 1/8 - Var vi i Nusnäs där dom gör dalahästarna kikade lite och kollade på alla stora bussarna som kom med tyskar xD Jag - "En buss kommer lastad" Bror -"Med vad då?" Jag - "Tyskar! haha!"
På kvällen gick vi ner till Rädsjön som inte ligger långt i från stugorna och bade lite och paddlade kanot.

Tisdag 2/8 - Åkte vi till Vomhus på förmiddan, men det var helt dött där, så det blev inte många minuter. Annars brukar det sitta gubbar och fläta korgar som är rätt intressant och se på. Efter det så åkte vi ner till Orsa och var inne i en loppis/antik affär, sen bar det av till Mora och deras gå gata som inte är speciellt lång, men jag fick köpt mig ett par mjukisbyxor på Intersport. Sen blev det go kart, målet var att jag skulle vinna över lillebror, men det gick inte så bra med den saken. Jag kom iaf inte sist av alla som körde. På kvällen åt vi på resturangen igen.

Onsdag 3/8 - Åkte vi till Rättvik eftersom att det var Classic Car Week hela veckan med massa fina bilar från -20,-30,-40,-50 och 60 talet. Sen fortsatte vi siljan runt.

Torsdag 4/8 - Blev det Leksands sommarland ( http://www.sommarland.nu/ ) BADA och åka massa rutschbanor. På kvällen blev det grill buffé och musik i resturangen.

Fredag 5/8 - Hade pappa fått nackspärr och ont i ryggen av alla rutschbanor i Leksand så då blev det att vara hemma och ta det lugnt i stugan. Vi grillade och spelade kubb iaf.

Lördag 6/8 - Åkte vi till Nittsjö keramik, där det blev två nya djur till min sammling. Efter det åkte vi till Styggforsen som är ett naturreservat där vi promenerade lite, men jag glömde kameran den dan :( Och det är väldigt fin natur att fota. Sen blev det skattungbyn för att fika. Dom har världens goaste hemma gjorda våfflor.
På kvällen blev det buffé i resturangen och packning inför hemresan
Söndag 7/8 - Åkte vi hem.