SVT's Jan Svanlund har avlidit

Idag har en favorit ridsportkommentator avlidit, Jan Svanlund. Han blev bara 69 år gammal.
Så här skriver svenska ridsportsförbundet på sin hemsida:
"Jan Svanlund, mångårig medarbetare på SVTs Sportredaktion och ridsportkommentator bland annat från världscupsändningarna, har avlidit. Våra tankar går till hans familj. Jan Svanlund kommer att lämna ett stort tomrum efter sig."
Och svt på sin hemsida:
En av SVT-sportens klassiska profiler Jan Svanlund har gått bort efter en kort tids sjukdom.
"Svanis" kom till SVT på vårvintern 1966 och har varit företaget trogen sedan dess. TV-sporten blev hans arena och här har han gjort allt. Redigerare, producent, reporter, kommentator, programledare. Inget område var honom främmande även om motor och hästsport blev profilområden. Ronnie Peterson, Björn Borg, Ingemar Stenmark och Malin Bayard är några av de stora som intervjuats och skildrats av "Svanis". Hösten 2006 gick Janne i pension.

Fast bara i teorin. Till allas vår glädje fortsatte "Svanis" att jobba - inte minst med den ridsport han älskade. På söndag skulle han egentligen ha kommenterat världscupsavslutningen. Det blev tyvärr inte så.

-Vi har förlorat en kompis, en strålande yrkesskicklig TV-man och en viktig del av vår historia. Det är en tung dag för SVT-sport. Men "Svanis" finns kvar hos oss och hos alla som följt sport i TV under de senaste fyra decennierna. Av den kalibern var hans insatser, säger Per Yng, chef för SVT Sport.

Jan Svanlund blev 69 år.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback